sýrové krekry

Low-carb sýrové krekry

Zkoušet nějaké jednoduché rychlé recepty, pokud možno pečící, to je něco, co mě baví. A sýrové krekry rozhodně jednoduché jsou. Zjišťuji to poslední dobou, že mě baví spíš péct, než normálně vařit jídlo. Možná je to tím, že když peču, tak si nachystám suroviny a hodím do trouby. Když vařím, tak chystám suroviny a ještě abych stála u plotny? Pokud si odmyslím vaření v pomalém hrnci, tak mě takové normální vaření na plotně moc nebaví. Stejně mám nejradši asi jídla z jednoho hrnce. Každý má to svoje.

Pečení dělá všechno lepší!

Mám i jedno takové moudro z práce: Když nevíš co, tak to upeč! Což platí skoro na všechna jídla, pokud jsou navíc posypaná sýrem. Na tom se nedá snad nic zkazit. Stejně jako na tomhle receptu, který je jednoduchý, až to někomu může přijít vtipné. Já ho ale i tak chci sdílet, protože pro někoho může být inspirací.

Krekry si beru jako zobání do práce, když ne dlouhá chvíle a já nemám do čeho kousnout. Pěkně to křupe a s rovnátky je to taková trochu výzva. Ale dá se to! Plánuji péct i různé variace, třeba s kořením a podobně.

Na sýrové krekry budete potřebovat:

  • Plátkový sýr (doma vždycky nějaký zbyde)
  • Semínka všeho druhu (chia, sezam, len, dýňová, slunečnice, atd.)
  • Nasekané mandle nebo jiné oříšky, klidně i plátky.

Postup je naprosto jednoduchý, vyložte si plech pečicím papírem a na něj vyskládejte plátkový sýr vedle sebe, nechte menší mezery mezi sebou. Posypejte semínky a oříšky podle chuti. Pečte na 180°C zhruba 10 minut. Ale hlídejte to a vyndejte podle chuti.

Ať chutná! A klidně se pochlubte, jestli jste sýrové krekry dělali a jak/jestli vám chutnali!

Verča

#veseláska

2 komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..